Informatie newborn

Een newborn fotosessie van je pasgeboren kindje is vaak het eerste grote uitstapje als nieuw gezin. Het valt niet altijd mee om dit goed georganiseerd te krijgen, dat kan soms wat stress meebrengen. Maar dat is helemaal niet nodig. Met de volgende tips kunnen we samen een newborn fotosessie zo fijn mogelijk laten verlopen. Met een beetje voorbereiding wordt het een gezellige en ontspannen ervaring.

In de fotostudio heb ik zelf zoveel mogelijk materiaal voorzien om de fotosessie zo gezellig en ontspannen mogelijk te laten verlopen. Er is een aankleedkussen aanwezig, magnetron, koelkast met water en frisdrank, koffie en thee en zelfs een fijne fauteuil, waar je heerlijk in kunt zitten om je kindje te voeden.

Tips
♥ Boek de fotosessie van te voren, geef de uitgerekende datum van te voren aan, zodat ik er alvast rekening mee kan houden. Het beste moment tussen de 8 en 21 dagen. Als de baby’s iets ouder zijn, zijn ze al iets wakkerder of krijgen ze wat meer last van babyacné. De meeste baby’s zijn in de ochtend wat rustiger, maar is dit bij jouw baby op een ander moment van de dag dan passen we het tijdstip daar op aan.
♥ Zorg dat je zelf schone/verzorgde handen hebt, ze komen soms close-up in beeld.
♥ Zorg voor genoeg melk. Het ideale uitgangspunt is dat een fotosessie begint na een voeding. Geef je flesvoeding? Neem genoeg flesjes en melk mee, want een baby die honger heeft is geen gewillig model. Geef je borstvoeding? We maken in de fotostudio tijd vrij om je kindje rustig te voeden. Lukt het niet, ook geen probleem, we volgen het ritme van je baby. Is je baby onrustig, dan nemen we een pauze. Tijdens een fotosessie drinkt je baby soms iets vaker dan thuis en op sommige dagen heeft een baby ook meer honger dan anders. Na een voeding is je kindje meestal heerlijk ontspannen. Neem eventueel een speentje mee als je baby dit gebruikt.
♥ Neem ook iets te eten voor jezelf mee, de fotosessie duurt 2 tot 3 uur.
♥ Neem voldoende luiers en billendoekjes mee.
♥ De baby, maar ook de ouders, kunnen het beste gemakkelijke kleding dragen. De temperatuur in de studio is ongeveer 25 graden in de buurt van je baby, zodat hij/zij warm en comfortabel is. Voor familiefoto’s het liefst rustige aardse kleuren zoals beige, lichtgrijs, lichtroze, bruin, lichtblauw.
♥ Neem een extra setje kleding voor jezelf mee, een ongelukje is zo gebeurd en dat is helemaal niet erg. Onder de doeken die bij de fotosessie worden gebruikt liggen absorberende laagjes en de doeken worden na een fotosessie altijd gewassen.
♥ De veiligheid van je baby heeft altijd prioriteit. Ik heb een cursus gevolgd zo veilig mogelijk te werken. Ik vertel ook steeds wat ik ga doen en waarom. Ik voer niet elke newbornpose uit, die je soms op internet terugvind. Sommige kan ik niet veilig uitvoeren of ik vind dat het teveel stress voor de baby oplevert. Als je baby zich in een bepaalde pose niet prettig voelt dan gaan we verder naar een volgende pose.
♥ Samen kijken we welke kleuren en accessoires jullie voorkeur hebben. Zelf heb ik een voorkeur voor pure foto’s.
♥ met veel geduld kunnen we vaak de mooiste foto’s creëren. Mocht je baby echt niet in zijn/haar element zijn deze dag, dan plannen we een nieuwe afspraak.